Kultúra

Hollywood sem bírta tovább: jön a Pokémon-film

A produkciót élőszereplősnek tervezik és már az is megvan, hogy melyik Pokémon lesz a főhőse.

Nem tartott sokáig, hogy a Pokémon Go keltette globális őrületre felfigyelve a hollywoodi álomgyár vezetői is elkezdjenek licitálni a pokémonok filmes jogaiért, amelyeket aztán szoros versenyt követően a Legendary Entertainmentnek sikerült megszereznie.

A pokémonokat 1996-ban a világra szabadító és azóta laza 279 millió videojátékot eladó japán Pokémon Company és a stúdió első körben egy élőszereplős produkcióban állapodott meg, amely egy viszonylag új figura, Detektív Pikachu kalandjaira fog fókuszálni. A sárga kis jószág Sherlock Holmes-utánérzésű változata az idén februárban megjelent saját játékával futott be és néhány hónap leforgása alatt rettenetesen népszerűvé vált, főleg Japánban.

Detektív Pikachu az idén megjelent videojátékban. Fotó: Pokémon Company
Detektív Pikachu az idén megjelent videojátékban. Fotó: Pokémon Company

A hivatalos bejelentését leszámítva egyéb konkrétumok még nem hangzottak el a filmről, mindazonáltal a külföldi hírportálok már azt is tudni vélik, hogy a forgatókönyvét a többek között Az erő krónikája, a BeSZERvezve és a tavaly csúfosan megbukott Victor Frankenstein szkriptjét is író Max Landis dolgozhatja majd ki.

Az első hollywoodi Pokémon-mozi forgatása várhatóan jövőre fog kezdődni és a produkciót a Legendary Entertainment állandó partnere: a Universal Pictures fogja forgalmazni, Japánt leszámítva világszerte. A kész film valamikor 2018-ban kerülhet majd a mozikba.

Forrás: Deadline, Variety

Ajánlott videó

Olvasói sztorik