Kultúra

Levették a francia mozik műsoráról a terrortámadásról szóló filmet

Az Idris Elba főszereplésével készült Bastille Day végül mindössze egy napig volt látható.

Július 13-án mutatták be Franciaországban a Bastille Day című amerikai-brit-francia koprodukcióban készült akciófilmet, amelyben július 14-én terroristák támadják meg Párizst.

A Nizzában pénteken történt terrortámadást követően a filmet finanszírozó és Európa-szerte forgalmazó StudioCanal úgy döntött, visszavonja a produkció plakátjait és reklámjait, azonban a film műsoron tartását a mozikra bízták, mondván nem szabják meg, hogy a filmszínházak továbbra is vetítik-e az alkotást, vagy sem. Ez végül nem tartott sokáig, ugyanis a forgalmazó egy nap elteltével megkérte a Bastille Dayt bemutató 237 francia mozit, hogy vegyék le műsorról a filmet – számol be róla a The Guardian.

A James Watkins írta és rendezte akcióthrillerben a Golden Globe-díjas Idris Elba egy Sean Briar nevű CIA ügynököt alakít, aki Párizsban egy fiatal szélhámossal (Richard Madden) szövetkezik, miután a srác olyan információk birtokába kerül, amelyekkel megelőzhetnek egy a francia főváros ellen éppen a július 14-i nemzeti ünnepre tervezett terrortámadást.

Az előzetese alapján kétségtelenül ütős, azonban a nizzai terrortámadás tükrében borzasztóan rosszul időzített produkció jövője (így a magyarországi premierje is) kérdésessé vált – jelenleg az sem kizárt, hogy más országokban már be sem mutatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik