Kultúra

Rentonék futva menekülnek a Trainspotting 2 új forgatási fotóin

Akárcsak a régi szép időkben.

Május idusán kezdődött a Trainspotting 2 forgatása, amely jelenleg a skóciai Edinburgh városában zajlik nagy erőkkel. A filmtörténet egyik legnagyobb kultfilmjének folytatásáról sajnos továbbra is csak annyit tudunk, hogy az alapfilm után ezt is a Gettómilliomos rendezéséért Oscar-díjat nyert Danny Boyle dirigálja és a főszereplőket megint Ewan McGregor (Mark Renton), Jonny Lee Miller (Simon “Betegsrác” Williamson), Ewen Bremner (Daniel “Spud” Murphy) és Robert Carlyle (Francis Begbie) fogják játszani.

A kötelező jellegű nagy titkolózás ellenére a készítők már korábban is tettek közzé forgatási fotókat a munkálatok beindulását követően, csakhogy azok feleannyira sem voltak klasszak és mókásak, mint a lent látható újak. A mostaniakon végre feltűnik Rentonként McGregor is, aki a Spudot alakító Bremnerrel az oldalán a régi önmagukat idézve fut valaki(k) elől. Mintha csak tegnap lett volna, hogy 20 évvel ezelőtt ugyanígy rohangáltak a skót főváros utcáin.

Galéria
Getty Images

Jóllehet a pontos cselekmény egyelőre nem ismert, a Trainspotting 2 részben Irvine Welsh Pornó című regényén fog alapulni, amelyet a skót író a Trainspotting folytatásaként jelentetett meg még 2002-ben. Az tíz évvel az első rész után játszódik és dióhéjban arról szól, hogy a csalóként, striciként, férjként, apaként és üzletemberként is megbukott Betegsrác váratlanul egy olyan lehetőséget kap, amely az utolsó esélyt jelenti számára kikeveredni kudarcaiból: egy pornófilmet kell megrendeznie és sikerre vinnie. A feladatot persze nem képes egyedül megoldani, ezért felkeresi a régi haverját, Rentont, hogy segítsen neki összeszedni az egykori bandát. Igen ám, csakhogy hamarosan kiderül, az évek során Begbie és Spud is annyira meghülyült, hogy immáron lehetetlen irányítani őket.

A produkciót finanszírozó TriStar Pictures terve szerint a Trainspotting 2 az alapfilm 21. évfordulója előtt egy hónappal, 2017. január 27-én fog debütálni a brit mozikban.

Forrás: Coming Soon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik