Kultúra

Szünetel a Sherlock? Olvasd újra könyvben!

Megjelent Sir Arthur Conan Doyle legelső Sherlock Holmes története, amelyet a nagy sikerű tévésorozat is feldolgozott.

Rossz hír a Sherlock rajongóinak, hogy hiába is volt klassz az év elején bemutatott Sherlock: A förtelmes menyasszony (Sherlock: The Abominable Bride) című különkiadás, még mindig több, mint félévet kell várni a sorozat negyedik évadára. Ugyanakkor jó hír, hogy a korábbi évadok esetleges újranézése mellett a jövőben egy különleges új könyvsorozat formájában is olvashatjuk Sir Arthur Conan Doyle regényeit, melyek közül a Tanulmány vörösben (A Study in Scarlet) épp a napokban kerül a hazai könyvesboltokba.

Szukits
Szukits

Conan Doyle legelső Sherlock Holmes története önálló regényként 1887-ben jelent meg először Angliában. A történetet a BBC is feldolgozta a 21. században játszódó sorozatában, méghozzá annak első epizódjaként, amely Rózsaszín tanulmány címen került adásba, 2011 októberében. Az eredeti művet most ismét kiadó Szukits egy új sorozatot indít, amelynek ez az első kötete. A könyv egyik érdekessége, hogy az előszavát a Benedict Cumberbatch és Martin Freeman főszereplésével készülő sorozat egyik fő kreátora: Steven Moffat írta.

Watson doktor, Conan Doyle klasszikus bűnügyi történeteinek jeles szereplője és narrátora ebben a történetben ismeri meg a Sherlock Holmes névre hallgató különös úriembert, akiről hamarosan kiderül, hogy zseniális magándetektív. Gyors egymásutánban két rejtélyes gyilkosság történik, mindkettő áldozata makulátlan úriember. Mindkét helyszínen a falra vérrel írva egy német szó: Rache, azaz Bosszú! Ki a bosszúálló, és mi a két szörnyű gyilkosság oka? Csak a zseniális Sherlock Holmes találja meg a brixtoni rejtély kulcsát.

A Tanulmány vörösben kapható a könyvesboltokban, vagy megrendelhető a Szukits internetes áruházából.

Forrás: Moly

Ajánlott videó

Olvasói sztorik