Kultúra

Most már tényleg érkezik a Sherlock negyedik évada

Kezdődik a forgatás, de a tévépremier még odébb van.

A háromrészes miniévadokkal operáló brit sorozat pikkpakk nagy siker lett 2010-ben, s végérvényesen a világhírnév felé taszította a főszereplő Benedict CumberbatchMartin Freeman párost. A széria egy ideig tudta tartani az ütemet, s kétévente érkezett új szezon, de hiába minden rajongás és limitált epizódszám, a két színész temérdek elfoglaltsága mellett szinte lehetetlen volt forgatási időpontokat találni. Az alkotók végső elkeseredésükben úgy döntöttek, a fanokat kiszolgálandó készítenek egy Victoria-korabeli Christmas Special-epizódot, de a negyedik évad tényleges forgatásainak kezdete folyamatosan csúszott, mostanáig.

Egy Twitter-videóban a Sherlock bátyját, Mycroft Holmes-t alakító Mark Gatiss jelentkezett be egy csapóval és a következő mondattal:

Újra itt vagyunk. A játék elkezdődött!

A BBC a negyedik évad rendezését Rachel Talalay-re bízta, aki a széria első női direktora lesz. Az 57 éves szakember az utóbbi időben számos sci-fit rendezett, többek között a The Flash – A Villám című sorozat egy epizódját, illetve spinoffjának, a Legends of Tomorrow munkálataiba is becsatlakozott, sőt a legutóbbi Doctor Who évadzárót is ő dirigálta.

A Sherlock negyedik évada 2017-ben kerülhet a tévéképernyőre, vélhetően januárban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik