Kultúra

Ő lehet a Csillagközi romboló-mozi rendezője

A kultikus sci-fi sorozaton alapuló filmnek már a forgatókönyvírója is megvan.

Még februárban látott napvilágot a hír, miszerint a Universal Pictures mozis feldolgozást tervez készíteni a Csillagközi rombolóból (Battlestar Galactica), ezért a projekt élére már akkortájt oda is állították a Michael De LucaScott StuberDylan Clark producerhármast.

Forgatókönyvíró és rendező négy hónappal ezelőtt még nem volt, azonban immár úgy néz ki, rövidesen mind a kettő meglehet, ugyanis a reboot szkriptjét már biztosan a Halottnak a csók és a Minden lében négy kanál című sorozatok több epizódját is író Lisa Joy fogja kidolgozni, míg a film rendezője a három Az éhezők viadala-felvonást is levezénylő Francis Lawrence lehet. Joy-jal ellentétben Lawrence leszerződése egyelőre még nem hivatalos, ugyanakkor a Deadline értesülései szerint jelenleg ő a stúdió favoritja a munkára.

A már két sorozat formájában is nagy sikerré vált Csillagközi rombolót eredetileg Glen A. Larson találta ki még a ’70-es években és előbb az amerikai ABC gondozásában 1978-1979 között, majd később a Syfy csatorna feldolgozásában 2004-2009 között vált emlékezetessé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik