Kultúra

Ne húzz ujjat a szakállas Matthew McConaughey-vel, mert megbánod

Ez a tanulsága a Harc a szabadságért című történelmi dráma új előzetesének, amelyben a színész egy felkelés vezérévé válik. Trailer.

A négyszeres Oscar-jelölt Gary Ross írta és rendezte az amerikai polgárháború idején játszódó Harc a szabadságért (Free State of Jones) című alkotást, amelyhez megérkezett a januári elsőnél valamivel kurtább, de egyszersmind izgalmasabb második előzetes.

A produkcióban a Mielőtt meghaltamért 2014-ben Golden Globe-bal és Oscar-díjjal is kitüntetett Matthew McConaughey egy Newton Knight nevű földművest fog alakítani, aki a polgárháborúban a Konföderáció katonájaként maga is hadba vonul, mígnem a harcmezőn átélt borzalmak láttán dezertál és a hozzá csatlakozó maroknyi ember vezérévé válva szembeszáll az őket fenyegető konföderációs erőkkel. A kezdetben egy kisebb csoport elszigetelt felkelésének induló lázadás végül jelentős mozgalommá növi ki magát, mígnem a Knight és társai alapította Mississippi állambeli Jones megye kikiáltja a függetlenségét.

A Keri Russell, Mahershala Ali, Gugu Mbatha-Raw és Christopher Berry mellékszereplésével forgatott Harc a szabadságért július 14-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik