Kultúra

Megszűnnek a magyar mozibevételi toplisták

Indoklás egyelőre nincs, a forgalmazók megoldást keresnek.

A filmes site-ok, blogok, rovatok egyik kihagyhatatlan témáját adják a bevételi riportok, a hétvégi mozis jegybevételekről mi is beszámolunk minden hétfőn Észak-Amerikára – mint a filmes piac csúcsára – és Magyarországra fókuszálva. A magyar box office riportok eddig a Filmforgalmazók Egyesülete által összeállított adatokból hetente érkező TOP10-es listákból táplálkoztak, a tíz legjobban futott film mellett a premierfilmek adatait akkor is megkaptuk, ha azok nem kerültek fel a toplistára, ezen kívül a hétvégi bevétel és nézőszám mellett összesített adatok is érkeztek.

Ez a rendszer azonban, úgy tűnik, megszűnt, ma az alábbi hírt kaptuk:

A filmek bevételi és nézettségi adatait a jövőben a filmforgalmazók teszik közzé – ennek módjáról a cégek képviselőinél tájékozódhat. Amennyiben újra készül toplista, erről azonnal tájékoztatni fogjuk Önt.

Indoklást, bár kértünk, egyelőre nem kaptunk, a forgalmazók megkeresésünkre eltérő válaszokat adtak: van, ahol már kész megoldásuk van az adatok közlésére, mások még csak gondolkodnak a lehetőségeken. Ahogy egyikük fogalmazott:

Mivel ez a hír még annyira friss, még mi sem tudjuk, hogy fogjuk ezt megoldani. Gondolom most az egész szakma ezen agyal, hogy mi legyen.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik