Kultúra

Meryl Streep mindenáron operaénekes akar lenni

Legalábbis a Florence Foster Jenkins című filmben, amelyben a színésznő a múltszázad egyik leghírhedtebb énekesnőjét alakítja. Előzetes.

A kétszeres Oscar-jelölt Stephen Frears rendezi a Florence Foster Jenkins-ről szóló életrajzi drámát, amelyben a címszereplőt megformáló háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep és a Golden Globe-díjas Hugh Grant lesz a két főszereplő.

A film arról az 1868-1944 között élt amatőr szoprán énekesnőről szól, akit a múltszázad első felében a nagy ambíciói ellenére számtalanszor kinevettek a rossz ritmus- és színpadi érzéke, illetve a csapnivaló énektudása miatt. A nemesi családból származó Jenkinst megformáló Meryl Streep oldalán az alkotásban Hugh Grant fogja játszani a színész Clair Bayfieldet, aki előbb a menedzserévé, majd a hitvesévé vált a bátorságával sokakat inspiráló nőnek, miközben éveken át igyekezett őt megóvni attól a keserű igazságtól, hogy valójában nagyon nem tud énekelni.

A trailerben feltűnik még az Agymenőkkel ismertté vált Simon Helberg is, aki a Jenkins énektudásának csiszolásával megbízott Cosme McMoont alakítja. A komikusnak ígérkező Florence Foster Jenkins május 6-án fog debütálni a brit mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik