Kultúra

Durva lesz Stephen King mobilos horrorjának filmváltozata

A Mobil című regényt feldolgozó moziban John Cusack és Samuel L. Jackson fog szembenézni a vadállatokká változó emberek ezreivel. Előzetes.

A titkos ajtó és az Újabb parajelenségek direktora, Tod Williams rendezésében készül Stephen King 2006-ban kiadott Mobil (Cell) című apokaliptikus művének filmadaptációja, amelyhez most megérkezett az igencsak meggyőző első előzetes.

A Mobil egyszerű, de ötletes koncepciójú története arról szól, hogy egy napon a mobiltelefonok valamiféle veszedelmes új jelet kezdenek sugározni, amellyel gyakorlatilag zombikhoz hasonlatos fenevadakká változtatják használóikat – azaz úgy nagyjából a Föld lakosságának nyolcvan-kilencven százalékát. A regényhez hasonlóan a film is néhány a krach beütésekor éppen nem mobilozó és ezáltal épelméjűnek megmaradó karaktert fog nyomon követni, akik megpróbálnak életben maradni a rájuk vadászó kattant embertársaik között. Az alkotás főszereplőit John Cusack és Samuel L. Jackson alakítják, akik a 2007-es 1408 után már másodjára játszanak együtt egy Stephen King-adaptációban.

Cusack és Jackson mellett a trailerben is felbukkanó Isabelle Fuhrman és Stacy Keach mellékszereplésével forgatott Mobil július 8-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik