Kultúra

Hitka Viktória munkáival ezek után a kortárs írók legjobb műveinek borítóin is találkozhatunk majd

A 20. születésnapját ünneplő Geopen Kiadó húsz kötetesre tervezett sorozata az elismert, több területen is alkotó kortárs művész, Hitka Viktória egyedi grafikai megoldásait tükrözi majd.

A hétvégén megrendezendő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon bemutatandó sorozat első három kötete az ír Booker-díjas John Banville A tenger, az orosz Booker-dij kitüntetettje, Jelena Csizsova Nők férfi nélkül, és a spanyol nyelvű irodalom egyik legnépszerűbb szerzője, számtalan rangos irodalmi díj tulajdonosa, Isabel Allende Maya naplója című regénye.

maya_kiajanlo

A következő két kötet még májusban, az Ünnepi Könyvhét előtt napvilágot lát majd. Az egyik az amerikai Kim Fay Sarga Babilon című műve, a másik pedig a világhírű japán szerző, Murakami Haruki két korai kisregénye, a Hallgasd a szél dalát és a Flipper 1973. Ezek érdekessége az, hogy a Murakami-rajongók feltehetően nagy örömére végre megjelenhet magyarul is a Birkakergető nagy kaland előzménye.


a_tenger_bori_to__1

A sorozat ősszel további sztárszerzők műveivel folytatódik. Olvashatjuk Kate Attkinson, Marina Lewycka, vagy Olga Grusin történeteit, de később távolabbi tájak szerzőinek írásaiból is ízelítőt kapnak az olvasók.

nok_ferfi_nelkul_kiajanlo

Az első példányokhoz – 3690 fornt ellenében – már a hétvégén, a Millenáris Parkban rendezett Könyvfesztiválon hozzájuthatunk, este 6 órakor pedig a kiadó egy pohár borra is vendégül látja az olvasókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik