Kultúra

A nemtörődöm szülei miatt állt át Kylo Ren a sötét oldalra

Erről beszél az őt alakító Adam Driver és Az ébredő Erőt rendező J.J. Abrams a film Blu-ray kiadásáról megjelent kisfilmben.

Noha az Egyesült Államokban már megjelent Blu-rayen és DVD-n a Star Wars: Az ébredő Erő, promóciós célzattal továbbra is szivárognak hozzá videók, merthogy a reklámból ugyebár sohasem elég. A lent látható rövid kis szösszenet is a Blu-ray korongok egyik extrájából való, amely a hetedik epizód gonoszáról, a bonyolult lelkivilágú és súlyos indulatkezelési problémával küzdő Kylo Renről mesél. A videóban a negatív hőst alakító Adam Driver és a kasszasikerré vált filmet társíró-rendező J.J. Abrams is megszólal, miközben a produkcióból és annak forgatásáról is láthatunk részleteket.

Az igazi érdekesség ebben a filmecskében az, amiről Abramsék beszélnek: azaz, hogy miként is vált Luke Skywalker szépreményű tanítványából a sötét oldal elkötelezettjévé és a messzi-messzi galaxis legnagyobb Darth Vader rajongójává az a Ben Solo, akit a filmben már Kylo Ren művésznéven ismertünk meg. Driver szerint ennek hátterében az áll, hogy Han és Leia sosem tudták kezelni az Erő iránt roppant fogékony fiút és ezért elhanyagolták, melynek következtében Ben magányos és dühös volt világéletében. Abrams azzal egészíti ki a történetet, hogy a gazvezér Snoke már kölyökként felfigyelt a srácra és felismervén gyengeségét, illetve a benne rejlő gonoszság iránti hajlamot, a hatalmába kerítette és (bár azt még mindig nem tudni mikor és hogyan, de) Luke Skywalker ellen fordította őt.

Érdekes témát fejtegetnek tehát a kisfilmben, amely teljes egészében a Star Wars VII hazánkban április 27-én a boltokba kerülő Blu-ray kiadásán lesz majd megtalálható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik