Kultúra

Meghalt Ken Howard

A tévés színészek céhének elnöke és Emmy-díjjal kitüntetett színész 71 éves volt.

Elhunyt Ken Howard amerikai színész, aki amellett, hogy a karrierje során több mint száz tévés és mozis produkcióban játszott, 2009 óta a Screen Actors Guild (SAG), vagyis az amerikai tévés színészek céhének elnöke volt.

Az 1944-ben született színész Kenneth Joseph Howard Jr. néven látta meg a napvilágot és színészkedni a ’60-as évek végén kezdett. Howard az évtizedek során olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Mondd, hogy szeretsz, Junie Moon!, a The Manhunter, a The White Shadow, A tövismadarak, a Dinasztia, az Oszkár, az Éjféli emlékek, a Végveszélyben, a Gyilkos sorok, A hálózat csapdájában, a Halálbiztos diagnózis, a Melrose Place, az Ügyvédek, a Nyughatatlan Jordan, Az álmodó, a Szellemekkel suttogó, a Különleges ügyosztály, a Michael Clayton, A cukorbáró, az Anyám!, a John Rambo, a Jogi játszmák, a Döglött akták, a Nyughatatlan fiatalok, A stúdió, A biró és a Bérhaverok. Utolsó szerepét a Jennifer Lawrence főszereplésével készült és tavaly a mozikba került Joy című drámában játszotta.

Ken Howard a Két nő – egy ház című tévéfilmben nyújtott alakításáért 2009-ben Emmy-díjat nyert a legjobb férfi mellékszereplő (minisorozat vagy tévéfilm) kategóriában.

Forrás: Variety, IMDb

Ajánlott videó

Olvasói sztorik