Kultúra

Colin Firth segít Jude Law-nak gatyába rázni a regényét

Kiváló szereplőgárdával készül a Genius című dráma, amelyben Law egy ritka problémás írót, Firth pedig egy zseniális szerkesztőt fog alakítani.

A. Scott Berg Pulitzer-díjas életrajzíró Max Perkins: Editor of Genius (Max Perkins: Szerkesztő zseni) című műve alapján John Logan forgatókönyvéből készül a Genius (Zseni) című dráma, amelyben a legendás Perkinst az Oscar-díjas Colin Firth formálja meg. A 19. század végén és a múlt század elején Perkins olyan irodalmi nagyságokat segített a munkájával, mint Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald és Thomas Wolfe, akit a film másik főszereplőjeként Jude Law alakít.

A cselekmény igazából egyszerűnek tűnik: Wolfe felkéri a már életében is roppant elismert Perkinst, hogy segítsen neki kiadhatóvá tenni a legújabb művét, amelynek kézirata máris ötezer oldalas. Miként az az előzetesből is lejön, az igencsak nehéz eset Wolfe és a kitartó Perkins párosa a közös munka során egyre jobban összecsiszolódik, csakhogy az író magánélete közben válságba kerül, miután állandóan a munkával foglalkozik a szeretője, Aline Bernstein (Nicole Kidman) helyett.

A már így sem gyenge színészgárdájú alkotásban Guy Pearce, Laura Linney, Dominic West és Vanessa Kirby játsszák a további mellékszereplőket. Az elsőfilmes Michael Grandage rendezte Genius július 29-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik