Kultúra

Palya Bea: “szard le Hófehérkét és Monica Belluccit”

Cigányság, női test, exek, flört, szerelem, fájdalom. Palya Bea ismét kitárta belső érzelmeit.

Az énekesnő tegnap teltházas közönség előtt, az Akvárium klubban mutatta be zenekarával a Tovább Nő című új lemezét, amiben ismét emberi témákról énekel. Sok minden kiderült a koncert alatt az énekesnőről, például, hogy exei közt volt színész, szobrász, fül-orrgégész és csellista is, de mindegyiknek hálás a mostani életéért.

Azt is megtudtuk, hogy miként vélekedik a cigányságáról:

Az énekesnő nyilatkozatában úgy fogalmazott: “Amennyire én tudom, kevés magyar női énekes-dalszerző van a nálam idősebb korosztályban, talán nincs is. Az utam elején éreztem ennek a magányát, még ha szerettem is új ösvényt vágni a bozótban. És bár ma is félek minden dal születésekor, mostanra a szabadságát is érzem és szeretem ennek az elsőségnek. És igen, lehet énekelni a szexualitásról, a női test élményeiről, a generációs láncban hordozott tudásról, a kapcsolatok mélységéről, szülésről, születő és meg nem születő gyerekekről, vérről, csókról, nehéz apa-viszonyról, nehéz anya-viszonyról, dühről, szégyenről és törékenységről, exekről, a hivatalos kapcsolaton kívüli vágyról, az őszinte vágyról általában, igazából mindenről lehet énekelni, egyszerűen lehet énekelni arról, ami van.

Ha már a női testeknél tartunk. Valljuk be mindnyájuknak okozott már kellemetlen perceket, amit a tükörben lát. Palya Bea is néha szívesebben bújna Monica Bellucci bőrébe, de a végére meggyőz bennünket, naiv lelkeket is, hogy szarjuk le a barbie-testű lányokat, mert mindenki úgy szép, ahogy van.

Mint megírtuk, Bea hamarosan egy francia film főszerepét is vállalta, amelyben majd Jango Reinhardt, híres cigány jazz-zenész feleségét alakítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik