Kultúra

Még mindig a Zootropolis nyuszilánya a sztár a mozikban

Judy Hopszot semmi sem állíthatja meg, úgy a filmen, mint a jegypénztáraknál.

Két héttel a premier után a Disney hibátlan családi mozija, a Zootropolis – Állati nagy balhé még mindig a csúcson az észak-amerikai mozikban: miközben a filmek többsége a második hétvégéjén alig a felét tudja csak hozni az első hétvégi eredményének, a nyuszilány szupervicces kalandja 50 millió dollárt, azaz mindössze 33%-kal kevesebb bevételt hozott, mint egy héttel korábban, ami elég impresszív. A dolog hátterében az az egyszerű tény áll, hogy az USA mozijaiban jelenleg ez az egyetlen valamire való családi mozi, a hat héttel ezelőtt bemutatott Kung Fu panda 3 már erősen lecsengett, a következő animációs moziig, A dzsungel könyvéig meg még jócskán várni kell: április közepén kerül mozikba.

Azért mások is bőven labdába rúgtak a hétvégén: a 10 Cloverfield Lane csinos 25,2 millió dollárt gereblyézett össze, ami pláne szép eredmény, ha hozzátesszük, hogy a thriller mindössze 13 millióból készült. Az alacsony költségvetés oka egyébként az is volt, hogy alig költöttek marketingre, szinte teljes csend volt a projekt körül egészen a Super Bowlig, amelynek reklámszünetében levetítettek egy rövidke trailert – ez pedig láthatóan bőven elég volt ahhoz, hogy a film közönségre leljen.

Az Agyas és agyatlan már jóval kevésbé vígan muzsikált, a kémkomédia karcsú 3,2 milliót hozott, ami felvet kérdéseket Sacha Baron Cohen humorának pénzre válthatósága kapcsán. Pláne, hogy a mozi 35 millióból készült, azaz még a rentábilis szinttől is igen messze áll. A filmtörténet 286861882. Krisztus-filmjeként szintén e hétvégén érkezett The Young Messiah sem hasított nagyot a maga 3,4 milliós bevételével, és a Lionsgate románca, az IMDb-pontszámok alapján siralmasnak ígérkező The Perfect Match 4,2 milliós bevétele nyomán sem kap év végi bónuszt senki. A régebbi premierek közül még mindig hasít a Deadpool 10,8 milliós bevételével, a kimondottan szórakoztató Támadás a Fehér ház ellen: London ostroma 10,6 millióval alig maradt le mögötte, az év legrosszabb filmje címre joggal pályázó Egyiptom istenei viszont egyre mélyebben áll bele a földbe, nahát, micsoda meglepetés.

1. Zootropolis – Állati nagy balhé – Hétvégi bevétel: $50m. Összbevétel: $142m. Gyártási költség: $150m.
2. 10 Cloverfield Lane
Hétvégi bevétel: $25,2m. Összbevétel: $25,2m. Gyártási költség: $13m.
3.
Deadpool – Hétvégi bevétel: $10,8m. Összbevétel: $328m. Gyártási költség: $58m.
4. Támadás a Fehér Ház ellen 2. – London ostroma – Hétvégi bevétel: $10,6m. Összbevétel: $38,8m. Gyártási költség: $60m.
5. Whiskey Tango Foxtrot – Hétvégi bevétel: $4,6m. Összbevétel: $14,5m. Gyártási költség: $35m.
6. The Perfect Match – Hétvégi bevétel: $4,2m. Összbevétel: $4,2m. Gyártási költség: –
7. The Young Messiah – Hétvégi bevétel: $3,4m. Összbevétel: $3,4m. Gyártási költség: –
8. Agyas és agyatlan – Hétvégi bevétel: $3,2m. Összbevétel: $3,2m. Gyártási költség: $35m.
9. Egyiptom istenei – Hétvégi bevétel: $2,5m. Összbevétel: $27,3m. Gyártási költség: $140m.
10. Risen – Hétvégi bevétel: $2,2m. Összbevétel: $32,3m. Gyártási költség: $20m.

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik