Kultúra

Az élő Oscar-szobor volt a kolozsvári Saul fia-premier sztárja

Kolozsváron nem viccelnek, ha Oscar-díjas magyar filmek ünnepléséről van szó.

A marosvásárhelyi és a bukaresti díszbemutató után péntek este a kolozsvári Victoria mozi is késtszer telt meg a Saul fia premierjén – írja a Filmtett. Az estnek – a filmen túl – két kedvence is volt: az aranyszínűre festett férfi, aki élő Oscar-szoborként várta a bemutatóra érkezőket, valamint Molnár Levente kolozsvári színész, aki maga is fontos szerepet vitt a filmben: ő volt a lágerbeli lázadás egyik szervezője.

Filmtett
Filmtett

A vetítés után Molnár Leventétől kérdezni is lehetett, a színész megköszönte a szurkolást, és ígérte, hogy a beszélgetésen hallottakat továbbadja a film rendezőjének, Nemes Jeles Lászlónak is. Elmesélte, hogy egy napos castigon vett részt a rendezővel, az operatőr Erdély Mátyással, a főszereplő Röhrig Gézával és a castingrendezővel, mielőtt megkapta volna a szerepet. A legnagyobb kihívás szerinte az volt, hogy a remekül felépített díszletben ne adja meg magát a meghatottságnak:

nem kell színésznek lenned ahhoz, hogy ha betesznek egy ilyen díszletbe, az mellbe vágjon

– mondta a színész.

A Saul fiát március 11-étől vetítik a romániai mozik. Ez a 15. magyar film 2000 óta, ami moziforgalmazásba kerül az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik