Kultúra

Ezeket nézd csütörtökön a Filmhéten

Terhes bokszolólány, Rejtő-adaptáció és Vidnyánszky-rendezés a Filmhét március 3-i kínálatában.

Nagyjátékfilmek:

Aki korán kezdi a magyar filmek fogyasztását, 12:30-kor megnézheti Novák Erik low budget  (no budget?) nagyjátékfilmjét, a béna bankrablókról szóló alpári Fekete levest. 14.30-kor Szajki Péter a férfiak szexushoz való viszonyáról szóló Intim fejlövés inverzét, a Nejem, nőm, csajomat; 15:10-kor Czeily Tibor első nagyjátékfilmjét, az Új esélyt; 17:15-kor a Swinget, amely három különböző korú nő tipródásáról szól, akik különféle élethelyzetekben a mindennapi boldogulás mellett életük álmát, az éneklést kívánják űzni; 18:40-kor a tizennyolc magyar zenekar és több száz zenész részvételével készült zenés utazást, a Balaton Methodot; 20:30-kor Árpa Attila második magyar suttyófilmjét, az Argo 2-t; végül legutoljára 20:55-kor Vidnyánszky Attila eddig alig vetített filmjét, A szarvassá változott fiút.

Dokumentumfilmek:

A mai nap ismételten tele lesz rövid blokkokkal, de mellette az egész estés doksifilmek is helyet kapnak. 13:20-kor az Almási Tamás rendezte tititá, amelynek  romatelepen élő főhőse váratlan lehetőséget kap, hogy gitározás iránti szenvedélyével kitörjön kilátástalan helyzetéből; 16.30-kor a Káin gyermekeit, amely az 1984-es Bebukottak című dokumentumfilm gyilkosságért elítélt fiatalkorú főszereplőinek felkutatására és megszólaltatására vállalkozik; 19:50-kor pedig a kritikusok által életműdíjjal kitüntetett Hildebrand István karrierjéről szóló doku, a Jelenetek egy operatőr életéből – Hildebrand István legendáriuma.

Kisjátékfilmek:

A mai nap hat darab K-jelzésű kisjátékfilm-blokk kerül műsorra, amelyek közül érdemes megemlíteni Kovács István egy profi bokszoló karrierért dolgozó, ám váratlanul teherbe eső lány 14 napját elmesélő alkotását, a Betonzajt (K6-os blokk, 14:00); A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan főszereplőjének, Ferenczik Áronnak fanyar humorú filmjét, az érzékeitől megfosztott öregúrról szóló Szabó úrat (K8-as blokk, 15:40); illetve Szilágyi Fanni kétpetéjű ikerpárról és egy váratlanul betoppanó vadidegen srác sztoriját feldolgozó Kamaszkor végét (K7-es blokk, 17:30).

A teljes program a 2. Magyar Filmhét honlapján látható, a jegyek 800 Ft-os egységáron a Cinema City MOM Park jegypénztáraiban és a www.cinemacity.hu-n vásárolhatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik