Kultúra

Nézz Shakespeare-t a mozikban

Érkezik a magyar mozikba a drámaíró Téli rege című darabja, amelyet a kiváló Kenneth Branagh színházi társulata ad elő.

Január 28-án debütál a hazai mozivásznakon a kitűnő Shakespeare-interpretációi kapcsán világszerte elismert Kenneth Branagh színész-rendező önálló társulata. Első alkalommal a Téli rege című kései művet láthatják a nézők. Shakespeare időtlen tragikomédiáját, amely az őrület és megváltás határán játszódik, egészen új megvilágításba helyezi Kenneth Branagh és Rob Ashford közös rendezése. Az Emmy-díjjal és Európai Filmdíjjal elismert Branagh alakítja Leontes királyt, aki elvakult féltékenységében halálba küldi feleségét, Paulina szerepében pedig a színház világába visszatérő, Oscar-díjas Judi Dench látható.

A Téli regét január 28-án, február 24-én és március 18-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatják a nézők, Mészöly Dezső műfordítása alapján készített felirattal. Emellett a budai Tabán moziban, valamint Szegeden és Szentendrén is vetítik a produkciót. Az Urániában esedékes premier előtt Mészöly Gergely, Mészöly Dezső fia tart rövid bevezető előadást.

A Kenneth Branagh Theatre Company színházi közvetítéseit forgalmazó Pannonia Entertainment idén két további előadást mutat be a társulattól a hazai filmszínházakban. Nyár elején érkezik majd a Rómeó és Júlia, amelyben Kenneth Branagh a Hamupipőke után újra Lily Jamesszel, Richard Madsennel és Derek Jacobival dolgozik együtt. Ősszel a Dühöngő ifjúság című művével világhírnevet szerzett 20. századi brit drámaíró, John Osborne A komédiás című darabja kerül a mozikba, Kenneth Branagh főszereplésével.

Forrás: Pannonia Entertainment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik