Kultúra

Ismerd meg a díjnyertes Anomalisa figuráit

A velencei filmfesztiválon két díjjal is kitüntetett animációs filmhez most két kisfilm érkezett, amelyek a főszereplőket mutatják be.

Az Oscar-díjas Charlie Kaufman forgatókönyvéből ő és Duke Johnson rendezték az Anomalisa című klasszikus stop motion technikával készült animációs filmet, amely idén ősszel a 72. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a Future Film Festival Digital Award kategória mellett a zsűri nagydíját is elnyerte. A film sztorija a David Thewlis hangján megszólaló Michael Stone karakterére fókuszál, aki egy a vevőszolgálatokról szóló könyvei szerzőjeként sikeres, azonban a mindennapokban az emberekkel kommunikálni képtelen, a világban elveszetten tengődő figura. Stone az egyik szokásos éjszakai repülőútja során megismerkedik a Jennifer Jason Leigh által megszólaltatott Lisa Hesselman nevű nővel, aki előbb nagy hatást gyakorol rá, majd fenekestül felforgatja az életét.

Az igazi animációs kuriózumnak ígérkező produkcióhoz most megjelent két kisfilm, melyek a főszereplők bemutatása mellett a filmből is új részleteket lepleznek le. A számos külföldi kritikus által 2015 legemberibb és legmeghatóbb alkotásaként emlegetett Anomalisa mozis forgalmazásba 2016. január 20-án kerül majd, először Franciaországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik