Kultúra

Obama rövidre zárta évzáró beszédét, sietett Star Warst nézni

Az amerikai elnök helyretette a prioritásokat: Star Wars > minden más.

Ugyan a fél világ a beszédére figyelt, Barack Obama közölte, hogy évértékelője valójában eltörpül egy sokkal fontosabb esemény mellett:

„Egyértelműen nem ez a legfontosabb esemény, ami ma a Fehér Házban történik. Hamarosan kezdődik a Star Wars vetítése, amit a Gold Star családoknak és gyerekkenek szerveztünk. Úgyhogy igyekszem tömör lenni.” – kezdte beszédét az elnök. Gold Star családoknak azokat a családokat nevezik, amelyek valamely családtagjukat az iraki háborúban veszítették el.

A beszéd elsősorban a klímaváltozás és a terrorizmus témáira fókuszált, de a külpolitikai-diplomáciai elemeket boncolgassa, aki ért hozzá. Ezt nem csak én gondolom így, maga az amerikai elnök is olyan gyorsan végzett az okosítással, amilyen gyorsan csak tudott – mely így is 50 percre rúgott – aztán halálos lazasággal közölte, hogy „Oké, emberek, mennem kell Star Warst nézni!”, majd csatlakozott a vetítésre összegyűlt családokhoz. A sajtóeseményre egyébként John Earnest sajtótitkár némi társas támaszt is meginvitált: R2D2-val és pár rohamosztagossal állt színpadra.

Forrás: People

Ajánlott videó

Olvasói sztorik