Kultúra

Kiderült, miért nem szerepel Will Smith karaktere A függetlenség napja 2-ben

A produkciót készítő 20th Century Fox stúdió csattanós választ adott a rajongókat lázban tartó kérdésre. Vigyázat: spoiler-veszély!

Jóllehet már év eleje óta tudjuk, hogy Will Smith azért nem játszik A függetlenség napja 2-ben, mert nem volt hajlandó kötélnek állni és aláírni a folytatáshoz, ugyanakkor azzal mindeddig nem szolgáltak magyarázattal a készítők, hogy a történet szerint mégis mi lett hát a figurájával, Steven Hiller kapitánnyal. Mostantól azonban megvan a válasz a kérdésre: Hiller nemes egyszerűséggel azért nem lesz benne a folytatásban, mert meghalt.

Ezt a Fox illetékesei felettébb érdekes és kacifántos módon adták a világ tudtára, ugyanis War of 1996 címmel indítottak egy weboldalt, amely a földönkívüliek első invázióját követően kibontakozó háború eseményeit dokumentálja. Az oldalt böngészve egy csomó mindent megtudhatunk arról, mi történt A függetlenség napja eseményei utáni években, így többek között azt is, hogy a vadászpilóta Hiller az első idegen technológiával felturbózott vadászgép 2007-es tesztrepülése során vesztette életét, amikor a gép felrobbant. Íme a tragédiáról szóló tudósítás fotója, amely éppen Hiller madarának pusztulását örökíti meg:

20th Century Fox
20th Century Fox

A stúdió tehát megoldotta a kérdést, úgyhogy a rajongók nyugodtan lemondhatnak arról, hogy valaha is viszontlátják majd Smith-t a franchise-ban, amelyet Roland Emmerich és kollégái a jövőben trilógiává bővítenek. Az első sequel: A függetlenség napja 2 2016. június 24-én debütál majd az amerikai mozikban.

Forrás: War of 1996 via Comic Book

Ajánlott videó

Olvasói sztorik