Kultúra

Bírod az Utóéletet? Akkor ez a te programod!

Rendkívüli esemény közeleg, ahol majd találkozhatsz a filmet rendező Zomborácz Virággal és a Mózest alakító Kristóf Mártonnal is.

November közepétől kapható DVD-n Zomborácz Virág Karlovy Varyban debütált első nagyjátékfilmje, az Utóélet. Az érdeklődők december 2-án közönségtalálkozóval egybekötött dedikáláson is megvásárolhatják a despot.hu mediastore-ban (Art+ Cinema) a filmet, ahol személyesen találkozhatnak a rendezővel.

Zomborácz Virág Utóélet című filmjének világpremierje a tavalyi Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában volt. A film főszereplője a mindentől szorongó Mózes, aki képtelen megfelelni lelkész apja elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnt a nyomás, ami az egyházi pályára kényszerítette volna őt. Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, ami – bár nem tud beszélni – innentől kezdve folyamatosan a nyomában van. Mózes kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére van egy spiritiszta autószerelő, valamint a lelkész asszisztense. A humorban bővelkedő alkotás november közepétől vásárolható meg DVD-n. A korongon a film mellett az Utóélet werkfilmje, és a filmhez készült mozi előzetes is megtalálható.

December 2-án (szerdán) 16:30-tól egy közönségtalálkozóval egybekötött DVD bemutató keretében ismét látható lesz az Utóélet az Art+ Cinemában (volt Örökmozgó, 1073, Budapest, Erzsébet körút 39.), majd a vetítés után a rendező Zomborácz Virág örömmel válaszol a érdeklődők kérdéseire. Az alkalomból 18 órától a mozi előterében lévő despot.hu mediastore-ban 1999,- forintos áron megvásárolható lesz a kiadvány, amelyet a rendező és az egyik főszereplő, Kristóf Márton készséggel dedikálnak.

Forrás: Vertigo Média Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik