Kultúra

Menő diplomafilmeket nézhetsz ingyen

Muchichka László
Muchichka László

Ügyeletes jó zsaru. 2015. 11. 18. 12:55

A Budapesti Metropolitan Főiskola végzősei ma mutatják be legjobb filmjeiket, amelyek között akad néhány fesztiválsiker is.

2012 szeptemberében a Budapesti Metropolitan Főiskola Művészeti Karán első ízben indult el a mozgóképművész mesterszak, amelyen a hallgatók a mozgóképkészítés számos műfajában jártasságot szereztek, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, televíziós műsorokat, animációs filmeket, reklámfilmeket, experimentális alkotásokat készítettek.

Ma este, november 18-án az Átrium Film-Színházban rendezik a MozgóképEST2-t, amely a mozgóképkultúra, kameraman alapképzés, valamint a mozgóképművész és filmoperatőr mesterképzés szakok idei diplomásainak alkotásaiból mutat válogatást. A változatos műfajokat felvonultató program keretében a most pályára lépő tehetségektől több korábban fesztiválsikereket elért, díjazott alkotást is levetítenek.

A teljes vetítési lista:

A báb (R.: Bendó Zsuzsanna)
Az apa bábszínész, az anya épp most viszi ki közös gyermeküket Bécsbe az új apukához. A bábelőadás napján találkozik apa és fia utoljára. A búcsú nem úgy alakul, ahogy elképzelték. Elkésnek az előadásról és a második felvonást sem tudják már megvárni. Az apának így kell visszatérnie a színpadra, míg ők a hajóhoz igyekeznek. Van-e beleszólása egy gyereknek egy válásba?

Bendó Zsuzsanna: A báb

Szerető anya (R.: Laczkó Dóra)
Anyja és lánya. Két orvos. Mia életének egy újabb állomásához érkezett. Anyjához hasonlóan ő is elvégezte az orvosit, és rezidens éveit egy külföldi klinikán kezdené el. Az anyai szeretet most nem a támogatásban és törődésben mutatkozik meg.

Felhívom az Annát (R.: Fábián Zsolt)
Egy házibuliban romantikázó Márk és Zsófi együttlétét egy nem várt esemény szakítja félbe. A fiú kutyája kieszi barátnője táskájából a lány antidepresszáns gyógyszerét. A pár nekivág az éjszakának, hogy megmentsék a kutya életét, azonban nem várt akadályba ütköznek. Márk végső elkeseredésében felhívja volt barátnőjét, Annát.

A Szabadság kézikönyve (R.: Vörös Zétény)
Egy srác élete különös fordulatot vesz, amikor ugyanaznap délután veszik össze barátnőjével és a fél pár zoknijával is.

Vörös Zétény: A Szabadság kézikönyve

Beszélj! (R.: Bocz Bálint)
Egy drogkereskedelemmel foglalkozó csoport elosztó épületében rejtélyes leszámolás történik, a kábítószert felgyújtják. A banda helyszínre érkező megoldóemberei csak egyetlen túlélőt találnak életben. A menedékbe cipelt társuk azonban nem beszél.

Lehallgatás (R.: Korcsmáros András)
Egy pesti kocsmában az éjszaka közepén két ember találkozik. Gimnazista osztálytársak voltak annak idején, és örülnek a régi ismerős arcának. Az egyik egy technikus, aki lehallgatott egy megvesztegetést, és eladná a felvételt. A másik egy bérgyilkos, akit felbéreltek, hogy ölje meg a technikust, és szerezze meg a felvételt.

Tabula Rasa (R.: Csoma Sándor)
Erdély, 1990. Emma és Ábel közt szerelem szövődik. A szülők múltjában azonban sötét titok lappang.

Csoma Sándor: Tabula Rasa

Halandzsa (R.: Jancsó Dániel Tamás)
A nyomda dolgozóinak a végrendeletben taglalt összes tétellel el kell számolnia az új örökös érkezéséig. A lista alján az egyik sehol se található. Senki se hallott róla, nem tudni, hogy néz ki és csak egy darab van belőle az egész épületben. Egy kis fekete kutya segíti őket a probléma megoldásában.

Az az egy gyerek (R.: Makkos Zsófia – Molnár Péter Miklós)
Gábor magához veszi súlyosan beteg édesanyját, majd amikor visszatér a néni régi lakásába, talál a mamáról egy furcsa fotót. Mivel édesanyjától nem kap választ a kérdéseire, kutatni kezd a kép után. A nyomok Romániába vezetnek, és Gábor egy szörnyű titkot tár fel…

Sightseeing (R.: Borbás David)
Brúnó, a pitiáner bűnöző és Dunja, az illegális bevándorló közös útja Bécs felé. Taxival, biciklivel és egy Trabanttal.

Borbás Dávid: Sightseeing

Gond(n)ok (R.: Csörköl Zsolt)
A bérházból rejtélyes módon eltűnik az egyik lakó, amire a krimi- és film noir rajongó gondnok felfigyel, és gyilkosságra gyanakodva, élete monotonitását megtörve magánnyomozásba kezd a házban.

Éjjeli utazó (R.: Becskei Gábor)
A film Vágó Istvánt követi, aki riportot készít egy teleportgépet kifejlesztő tudóssal.

Becskei Gábor: Éjjeli utazó

Időpont: 2015. november 18. szerda, 18.00
Helyszín: Átrium Film-Színház, Budapest 1024, Margit krt. 55.
A rendezvényre a belépés díjtalan.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.