Kultúra

Érdekes kulisszatitkok derültek ki a Star Wars VII új Yodájáról

A Lupita Nyong’o által megformált CGI-karakterről Az ébredő Erőt rendező J.J. Abrams mesélt egy interjúban.

Miközben egyre több a promó és egyre közeledik a premier, ugyan mindenki egyre többet is foglalkozik a Csillagok háborúja hetedik részével, illetve annak sztorijával, hőseivel, meg úgy kb. minden részletével, mégis akad egy karakter, akivel annyira azért nem törődünk. Ez persze részint azért is van így, mert Luke Skywalkerhez hasonlóan őt is erősen titkolják a készítők, nem sokat tudunk róla, a fénykardot átnyújtó kezén kívül pedig még egyszer nem láttunk belőle semmit, jóllehet a hangját már hallottuk, éppen a napokkal ezelőtt közzétett első tévészpotban. A kérdéses karakter neve Maz Katana, ő lesz az a CGI-figura akit az Oscar-díjas Lupita Nyong’o formál meg. A szereplőről most egy friss interjúban mesélt J.J. Abrams, így végre mi is megtudhatunk ezt-azt “az új Yodaként” emlegetett Mazról.

Maz személyes sztorija röviden annyi, hogy ő nagyon sokáig kalóz volt. Már több mint ezer évet élt. Közel egy évszázadig volt egy kocsmája: ez is csupán egy a Star Wars univerzumának szegleteiben található bárok közül. Maznak a szemei a legkülönlegesebbek. A szemei fontos aspektusai a figurának és természetesen majd azt is megtudjátok, miért.

– árult el röviden érdekességeket a karakterről J.J. Abrams, aki azokra a kérdésekre, minthogy “Milyen fajhoz tartozik?”, illetve “Honnan származik?” az alábbiakat válaszolta:

A háttértörténetére majd apránként fény derül. A filmből mindezt nem tudjuk meg, mindazonáltal ezek a kérdések később majd más úton-módon megválaszolásra kerülnek.

Miután Maz egyike Az ébredő Erő egyébként minimális számú számítógéppel generált szereplőjének, így miként azt Abrams is elmondta, fontosnak tartották, hogy megfelelően kidolgozott és élethű legyen, magyarán ne lógjon majd ki a sorból a színészek mellől.

Maznak úgy kellett kinéznie, mintha csak egy lenne a szereplők közül. Tekintve, hogy mozgékony és fontos szerepe van, nyilvánvaló volt a számunkra, hogy őt CG alkalmazásával keltjük életre. Azonban az alakítás mindvégig Lupitáé. Minden jelenetében ott volt a többiekkel és ő játszotta a figurát, emellett pedig utólag külön motion capture-felvételeket is csináltunk vele. Nagyszerű volt vele együtt dolgozni.

Forrás: Entertainment Weekly

Ajánlott videó

Olvasói sztorik