Kultúra

Premier előtt megnézhette az új Star Wars filmet a haldokló rajongó

Boldogan halhat meg a Daniel Fleetwood, akinek utolsó kívánsága az volt, hogy premier előtt megnézhesse a Star Wars legújabb részét. A 32 éves texasi férfi végső stádiumú rákos beteg, és nagyon valószínű, hogy már nem fog élni, amikor december 18-án bemutatják az űreposz hetedik részét.

Fleetwood felesége internetes kampány indított, hogy sikerüljön rávenni a filmet készítő Disney-t, hogy a kisgyerekkora nagy Star Wars-rajongó úgy halhasson meg, hogy látta a J.J. Abrams rendezte legújabb részt. A kampány végül sikeres volt. Fleetwood csütörtökön megnézhette a film nyersre vágott verzióját – közölte a Disney egyik szóvivője a CNN-nel.

Kérését egyébként a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill, a Csubakkát játszó Peter Mayhew, és az új filmben, Finn szerepében debütáló John Boyega is támogatta.

A férfinél, aki nyolc éves kora óta hatalmas Star Wars rajongó, júliusban diagnosztizálták a kötőszöveti daganat egyik speciális fajtáját, az orsósejtes szarkómát. Az orvosai akkor két hónapot jósoltak neki. Bár a férfi egyelőre kitart, azt mondja, az állapota annyit romlott az utóbbi hetekben, hogy egészen biztos benne, decemberben már nem fog élni.

Nem először fordul elő, hogy egy haldokló rajongó több héttel a premier előtt megnézhessen egy filmet. Az új Star Wars film rendezője, J.J. Abrams 2013-ban egyszer már megengedte egy Daniel Craft nevű haldokló rajongónak, hogy hetekkel a premier előtt nézhesse meg a Star Trek – Into Darkness (Sötétségben) című a filmjét. Craft néhány nappal a vetítés után halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik