Kultúra

Kortárs műalkotást néztek szemétnek a takarítók egy galériában

Az installációt az olasz politikai elit extravagáns partijai ihlették, nem csoda, hogy a kevésbé szakavatott munkaerő a pénteki buli maradékának nézte.

Szemétnek néztek a takarítók egy műalkotást Olaszországban és annak rendje és módja szerint szépen összeszedték kukazsákokba – írja az Independent. A bolzanói Museion művészeti galériában pénteken este bulit rendeztek, a reggel érkező takarítók pedig az egyik terembe benyitva pezsgősüvegek, cigarettacsikkek, konfettik egész áradatára bukkantak. Kristálytisztára suvickolták a termet, szemeteszsákokban hagyva a buli maradékát.

Csakhogy a pénteki buli valójában jóval szerényebb volt, amit a takarítók összeszedtek, az egy installáció volt, két milánói művész „Ma este táncolni megyünk” című alkotása, amit az olasz politikai elit 1980-as években rendezett extravagáns partijai ihlettek.

Twitter
Twitter

A galéria kurátora azt mondta: előre szóltak a takarítóknak, hogy ne nyúljanak a kiállított alkotásokhoz, de nem számítottak arra, hogy ebből félreértés lesz. Most a fényképek alapján próbálják rekonstruálni az installációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik