Kultúra

Brutális, amit DiCaprio bevállalt A visszatérő forgatásán

A színész egy interjúban elárulta, a munkálatok során többek között nyers húst evett és állatok hulláin aludt, miközben a fagyhalál kerülgette.

Az idén a Birdmanért három Oscart is nyert Alejandro González Iñárritu rendezte A visszatérő munkálatairól mostanra igencsak meghökkentő híresztelések röppentek fel, miután egy stábtag valóságos „élő pokolnak” festette le a forgatás körülményeit. Beszámolója szerint mivel a felvételek mindvégig a természetben, havas tájakon zajlottak, ezért a stábnak állandóan iszonyatos hidegben kellett dolgoznia, melynek hatására páran el is menekültek, miközben állítólag olyan extrém esetek is megtörténtek, hogy az egyik statisztát például meztelenül húzták végig a jeges földön egy csatajelenet rögzítése során. Most ezekre az értesülésekre is reagált a bosszúwestern főhősét alakító Leonardo Dicaprio, aki a Yahoonak adott interjújában elmesélte, neki milyen embert próbáló körülményeket kellett kiállnia az elképesztőnek ígérkező film forgatása során.

Harminc vagy negyven jelenetet is meg tudok nevezni, amelyek a valaha volt legnehezebb színészi feladataim közé tartoztak. Olyan dolgokat, mint hogy jeges folyókban merítkeztem, döglött állatok hulláiban aludtam, és undorító dolgokat ettem, például nyers bölénymájat. Az utóbbit nyilván nem rendszeresen: erre az egyik jelenethez volt szükség, de meg is látszik a filmbéli reakciómon, mekkora élmény volt. Alejandro ragaszkodott hozzá, hogy csináljam meg. Mindemellett dermesztő hidegben kellett dolgoznom, ezért folyamatosan a kihűlés veszélye fenyegetett.

– nyilatkozta a 40 éves színész, aki immáron öt jelöléssel a háta mögött továbbra is a legjobb színésznek járó Oscar-díjra hajt, amire csaknem holtbiztos, hogy az új mozijában nyújtott alakításával ismét esélyes is lesz. Az interjúban Leo egyébként kitért még A visszatérő második előzetesében már röviden beharangozott medvetámadásos jelentre is, melyben egy hatalmas grizzly ront rá Hugh Glass karakterére, akit a filmben alakít:

Annak a jelenetnek a felvétele iszonyatosan sokkoló volt. Kábelek és precíz koreográfia kellettek a megvalósításához. Szerintem az egyik legmeghökkentőbb élmény lesz, amit a nézők valaha is moziban láttak. A dokumentarista jellege miatt hátborzongató hitelességgel érzékelteti, hogy milyen az, amikor egy ilyen hatalmas állat megtámad valakit.

A Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Paul Anderson és Lukas Haas mellékszereplésével forgatott A visszatérőt az Egyesült Államokban limitáltan már december 25-én bemutatják, azonban nemzetközi forgalmazásba és így feltehetően a magyar mozikba is csak januártól kezdődően kerül.

Forrás: Yahoo via Vanity Fair, Origo, IMDb

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik