Kultúra

Keményen korhatáros lesz DiCaprio bosszúmozija

Az Alejandro González Iñárritu rendezésében készülő A visszatérő megkapta a korhatár-besorolását, amely nem hagy kétséget a film brutalitása felől.

A fantasztikus első előzetes óta nem érkezett infó a Birdmanért idén három Oscart is nyert Alejandro González Iñárritu és az aranyszobrocskáért sanszos, hogy ezzel az alakításával hatodszorra is harcba szálló Leonardo DiCaprio kollaborációjában forgó The Revenant, vagyis magyar címén A visszatérő kapcsán, ám most egy igen ígéretes dolog látott napvilágot. Tudniillik a már az utómunkálatokat taposó produkció megkapta az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) elengedhetetlen korhatár-kategóriáját, amely a 17 éven aluliak számára csakis szülői felügyelettel megtekinthetőnek megfelelő R-besorolás lett.

Heves küzdelem és erőszak, melyet véres képsorok, nemi erőszak, csúnya beszéd és röviden meztelenkedés alkotnak.

– áll a szervezet indoklásában és a filmet illetően ez bizony tényleg nem akármilyen durvaságokra enged következtetni. Persze az eredményen valahol nincs is mit csodálkozni, hiszen már a mozi trailere sem szenved hiányt kemény momentumokban, ezért jobb is lesz, ha alant gyorsan megnézzük újra. A visszatérőt ha csak limitáltan is, de már december 25-én bemutatják majd az Egyesült Államokban, mindazonáltal nemzetközi forgalmazásba és így feltehetően a magyar mozikba is csak januártól kezdődően kerül.

Forrás: Box Office Mojo via Collider

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik