Kultúra

Az Everest hágott a magyar box office-lista tetejére

A hegymászós-túlélős igaz történet a pár hete élen trónoló Vakációt taszította le, dübörgött Az útvesztő, középmezőnyben zárt az új Woody Allen-film, a Víkend jövő héten búcsúzhat a listától.

Múlt héten két komolyabb kasszafúró is a mozikba került, de amíg az USÁ-ban a középmezőnyben zárt (vagy elhasalt – kinek, hogy tetszik) az Everest, addig nálunk megverte az ottani első (itt második) Az útvesztő: Tűzpróbát (igaz csak bevételben, nézőszámban nem, amiről a több 3D-s mozijegy tehet). Ez egyben azt is jelenti, hogy a korábbi vezető, a Vakáció a harmadik helyre került, de azért így is jó volt közel 12 ezer nézőre.

Hogy hazánk fiai mennyire kedvelik a vígjátékokat, arra jó példa, hogy negyedik helyre A (sz)ex az oka mindennek futott be, nem engedve feljebb a Woody Allen rendezte és Joaquin Phoenix főszerepelte Abszurd alakot. Ennek a filmnek a helyezése azonban még korántsem olyan elkeserítő, mert a direktor filmjei amúgy sem szoktak jól muzsikálni nálunk, másrészt a lecsúszott filozófiaprofesszorról szóló alkotást a tengerentúlon sem méltatták (és nézték) sokan.

Szomorú azonban a Víkend helyzete, amely legutóbb alig 6 600 nézőt vonzott, míg múlt héten már csak közel háromezret, pedig korántsem rossz film, legalábbis a nyolcadik helyen záró rókabőr-szagú The Transporter: A szállító – Örökségnél biztosan jobb. Ha valami hirtelen nagy csoda nem történik (például minden moziban csak ezt a filmet vetítik), akkor jövő héten kipottyan majd a legjobb tíz közül. Erre pedig sajnos minden esélye meg is van, hiszen valószínűleg a kilencedik helyezett Minyonokat még mindig pár ezren megnézhetik (pedig már eddig is összesen 940 millió forintot hozott, illetve 700 ezren látták), és érkezik az idei év egyik nagy dobása, Ridley Scott új filmje, a borzasztóan magyarított Mentőexpedíció (eredeti cím: The Martian, vagyis A marsi).

Magyarországi hétvégi TOP 10 (szeptember 3. – szeptember 6.):

1. Everest. Hétvégi bevétel: 63,7 millió forint. Nézőszám: 42 111 Összbevétel: 67 millió forint
2. Az útvesztő: Tűzpróba. Hétvégi bevétel: 61,9 millió forint. Nézőszám: 43 588. Összbevétel: 70,2 millió forint
3. Vakáció. Hétvégi bevétel: 16,2 millió forint. Nézőszám: 12 003. Összbevétel: 152,3 millió forint
4. A (sz)ex az oka mindennek. Hétvégi bevétel: 8,9 millió forint. Nézőszám: 6 292. Összbevétel: 25,4 millió forint.
5. Abszurd alak. Hétvégi bevétel: 6,9 millió forint. Nézőszám: 4 852. Összbevétel: 6,9 millió forint.
6. Az U.N.C.L.E embere. Hétvégi bevétel: 5,4 millió forint. Nézőszám: 3 657. Összbevétel: 118 millió forint
7. Dübörög a szív. Hétvégi bevétel: 4,9 millió forint. Nézőszám: 3 700. Összbevétel: 15 millió forint
8. The Transporter: A szállító – Örökség. Hétvégi bevétel: 4,7 millió forint. Nézőszám: 3 364. Összbevétel: 39,5 millió forint
9. Minyonok. Hétvégi bevétel: 4,6 millió forint. Nézőszám: 3 503. Összbevétel: 939,5 millió forint.
10. Víkend. Hétvégi bevétel: 4,1 millió forint. Nézőszám: 2 982. Összbevétel: 16 millió forint

Forrás: Filmforgalmazók Egyesülete

Ajánlott videó

Olvasói sztorik