Kultúra

A tűzpróbázó fiatalok átvették a vezetést az amerikai mozikban

Az útvesztő folytatása erős kezdéssel a bevételi lista élén debütált, ezzel legyőzte Johnny Depp gengsztermoziját és a pénztáraknál csúnyán elhasaló Everestet.

Hamar lecsengett a The Perfect Guy című szoftpornós beütésű thriller az amerikai toplista felett egy hete megkaparintott uralma, hiszen jött Az útvesztő: Tűzpróba és a szeptemberi bevételekhez képest szépen termelve: 30,3 millió zöldhasúval magához ragadta a vezetést. A young-adult mozi mögé sikerült felkapaszkodnia az egyébként szintén egész pofásan nyitó és 23,3 milliót összeszedő Fekete misének, míg a harmadik helyet M. Night Shyamalan legújabb alkotása, a The Visit szerezte meg, amely így csupán egy pozíciót rontott a múlthetihez képest, noha ezúttal már csak 11,3 milliót hozott a konyhára.

Az élmezőnytől leválva 9,6 millióval a negyedik helyre kényszerült a The Perfect Guy, ugyanakkor még így sem ő a hétvége legnagyobb vesztese, hanem a mögé befutó Everest, mely mindössze 7,5 millió dollárral nyitva elvérzett a pénztáraknál. Harmadikból hatodiknak esett vissza 6,2 millióval a War Room, negyedikből pedig hetediknek a jóval szerényebb 2,7 milliót összeszedő A Walk in The Woods. Nyolcadik lett a szintén hármat rontó, ámde immáron közel 192 milliós összbevétellel büszkélkedő M:I – Titkos nemzet, kilencedikként pedig a legutóbb még hatodik Straight Outta Compton végzett. A listát aktuálisan egy újabb debütáns, a Captive című túszejtős dráma zárja.

Érdekesen alakul majd a következő hét, ugyanis érkezik az USA mozijaiba a Hotel Transylvania 2: Ahol még mindig szörnyen jó, a Robert De Niro főszereplésével készült A kezdő, sőt: a már limitáltan a múlthéten bemutatott Sicario – A bérgyilkost is országosan műsorra tűzik, ennélfogva az animációs mozi és az igen pozitív kritikákat kapó akcióthriller is esélyesnek tűnik arra, hogy a Tűzpróbát lenyomva elfoglalja a trónt.

A teljes hétvégi TOP 10 (szeptember 18. – szeptember 20.):

1. Az útvesztő: Tűzpróba – Hétvégi bevétel: $30,3m. Összbevétel: $30,3m. Gyártási költség: $61m.
2. Fekete mise – Hétvégi bevétel: $23,3m. Összbevétel: $23,3m. Gyártási költség: $53m.
3. The Visit – Hétvégi bevétel: $11,3m. Összbevétel: $42,3m. Gyártási költség: $5m.
4. The Perfect Guy – Hétvégi bevétel: $9,6m. Összbevétel: $41,3m. Gyártási költség: $12m.
5. Everest – Hétvégi bevétel: $7,5m. Összbevétel: $7,5m. Gyártási költség: $55m.
6. War Room – Hétvégi bevétel: $6,2m. Összbevétel: $49,0m. Gyártási költség: $3m.
7. A Walk in the Woods – Hétvégi bevétel: $2,7m. Összbevétel: $24,7m. Gyártási költség: $8m.
8. Mission: Impossible – Titkos nemzet – Hétvégi bevétel: $2,2m. Összbevétel: $191,7m. Gyártási költség: $150m.
9. Straight Outta Compton – Hétvégi bevétel: $1,9m. Összbevétel: $158,9m. Gyártási költség: $28m.
10. Captive – Hétvégi bevétel: $1,4m. Összbevétel: $1,4m. Gyártási költség: $2m.

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik