Kultúra

A Star Wars: Az ébredő Erő egyik karaktere már biztosan benne lesz a folytatásban

A Csillagok háborúja nyolcadik részének stábja elkezdte a forgatások előkészületeit, és az eredeti trilógia szereplőinek egyike már meg is jelent.

A Farranfore-i Kerry repülőtérre magángéppel érkező Star Wars-stáb tegnapelőtt landolt Írországban, s már be is rendezkedtek a Skellig Michael sziklaszigeten, amely 15 kilométerre nyugatra található az ország délnyugati partjaitól. A lakatlan szigetet most teljesen lezárták a turisták elől (a sziget 600 éven át az ír keresztény szerzetesek fontos központja volt, az 588-ban épített kolostoruk az UNESCO világörökségi listáján is szerepel), s amint az időjárás engedi, a forgatást is elkezdik, amelyen a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill is ott lesz.

A színész szerepvállalása azért érdekes, mert sokan azt vizionálják, a két előző trilógia első epizódjaihoz hasonlatosan Az ébredő Erőben is meghal egy tapasztalt jedimester, s tekintve, hogy az új Star Wars-epizód nem bővelkedik ezekben, vélhetően Luke Skywalker lehet az. Akkor viszont mit keres a forgatáson? Mint emlékezetes, az Új reményben Obi-Wan Kenobi, míg a Baljós árnyakban Qui-Gon Jinn járt rosszul, de az is elképzelhető, hogy Luke Skywalker tényleg meghal, és neves mestereihez hasonlatosan szellemalakban tér vissza a cselekménybe.

Annyi bizonyos, hogy az egyelőre cím nélküli nyolcadik epizód is Rey (Daisy Riddle), Finn (John Boyega) és Poe Dameron (Oscar Isaac) történetéről szól, sőt, mint pár napja kiderült Benicio Del Toro is feltűnik majd, afféle gonosz karakterként. A forgatás még pár napot biztosan csúszik, ugyanis a tenger vízállása meglehetősen magas, ráadásul a hűvös, hideg és esős időjárás sem a legkedvezőbb. A Star Wars: Episode VIII 2017. május 26-án kerül a mozikba.

Forrás: IGN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik