Kultúra

A Hardcore előzetese a legkirályabb dolog, amit az utóbbi hónapokban láttál

A filmnek nemcsak a látványvilága, de a sztorija is a belsőnézetes videojátékokat idézi: mechanikus végtagok, telekinézis, brutalitás.

A filmet az az Ilya Naishuller készítette, aki még 2013-ban a Bad Motherfuckers című rövid, kifejezetten internetre szánt videót is gyártotta, amely olyan felkapott lett pár nap alatt, hogy a fiatal orosz srác elhatározta, egész estés filmet forgat. El is készítette a Hardcore szkriptjét, sőt, le is forgatta a filmet, de a digitális utómunkák befejezésére már nem maradt elég pénze, így feldobta a webre promóként a film egy jelenetét, hogy ezzel buzdítsa adakozásra az internet népét. A film számlájára végül elég pénz gyűlt össze, sőt, végre el is készült, most pedig a Torontói Filmfesztiválon tartott premierje előtt trailert kapott. (A Hardcore egyébként a következő eszközzel rögzítették).

Hardcore Film
Hardcore Film

A rövid előzetes tanulsága szerint főhősünk semmire sem emlékezve ébred fel, akit neje a haláltól megmentve cyborggá változtatott. Ám alig áll rendelkezésükre egy kis idő, hogy akklimatizálódjon, a nőt rögvest elrabolják. A filmben egyébként olyan színészek tűnnek fel, mint Neill Blomkamp kedvenc színésze, Sharlto Copley, valamint Danila Kozlovsky, Haley Bennett, Andrey Dementiev, Dasha Charusa és Sveta Ustinova is. A film egyébként neves executive producerrel bír, hiszen látott benne fantáziát az első Őrség-film és a Wanted rendezője, Timur Bekmambetov is.

Mozis forgalmazásról egyelőre nem hallani, de reméljük, valahogy elér hozzánk is a Hardcore.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik