Kultúra

Meghalt Julie Harris, James Bond öltöztetője

Kilencvennégy éves korában elhunyt Julie Harris Oscar-díjas jelmeztervező, aki pályafutása során mások mellett a James Bond bőrébe bújó Roger Moore-t és a The Beatles tagjait is öltöztette.

Jo Botting, a Brit Filmintézet (BFI) kurátora és Harris barátja szerint a jelmeztervező szombaton halt meg egy londoni kórházban, mellkasi fertőzés következtében.

Harris meghatározó szerepet játszott az 1960-as évek londoni divatjának és kultúrájának a filmvásznon való megjelenítésében. Ő öltöztette a The Beatles tagjait az Egy nehéz nap éjszakája (1964) és a Help! (1965) című filmekben. Mint azt annak idején megjegyezte: “egyike vagyok azon kevés embernek, aki elmondhatja magáról, hogy meztelenül látta Johnt, Pault, George-ot and Ringót”.

Harris Oscar-díjat nyert a Dirk Bogarde és Julie Christie főszereplésével készült Darling (1965), valamint BAFTA-díjat az 1966-os Elcserélt küldemények című film jelmezeiért.

Részt vett továbbá az 1967-es James Bond-paródia, a Casino 007 munkálataiban, és ő készítette Roger Moore öltözékeit az 1973-as Élni és halni hagyni című mozihoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik