Kultúra

Nincs több diszkó a Moulin Rouge-ban

Elege lett az Operettszínháznak a pénzzel tartozó, a Nagymező utcai épületet diszkónak használó bérlőből. Hozzácsatolják hát a színházhoz és támogatást kérnek a működtetésére.

Az Operettszínház játszóhelyévé alakul át a Nagymező utcai Moulin Rouge – írja a Bors. A lapnak Lőrinczy György, a színház főigazgatója elmondta, hogy mindig is az övék volt az épület, tőlük bérelték.

“Sajnos a bérlő nem a tradícióknak megfelelően működtette” – utalt arra Lőrinczy, hogy pár éve gyakorlatilag diszkó működött a 2000-ben 800 millió forintért felújított helyen. A bérlő ráadásul bérleti díjjal és rezsiköltségekkel is tartozott, sőt, amikor biztossá vált, hogy felmondják a bérleti szerződést, nem óvták eléggé az épületet. Ebből Lőrinczy szerint rendőrségi ügy lett.

“Szeretnénk, ha színházi, művészi tevékenység folyna ott és nem diszkó. Ezért döntöttünk úgy, hogy hozzácsatoljuk az Operettszínházhoz” – mondta a főigazgató. Jelenleg tárgyalnak a kormánnyal és a fővárossal, hogy forrásokhoz jussanak.

A Moulin Rouge 2000-es felújítása után jó ideig a nevéhez hűen revüműsorokat adott, 400 ilyen előadást tartottak. A nappal kávéházként és étteremként működő hely aztán üzemeltetőt váltott, ekkor jött be a DJ-s, veretős vonal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik