Kultúra

Májusban Budaörs lesz a kultúra fővárosa

10 helyszínen 507 fellépővel vár az ország egyik legnagyobb ingyenes kulturális fesztiválja.

Idén május 6-10. között 18. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét Budaörsön. 1 város, 5 nap, 10 helyszín, 39 program, 507 fellépő.

A választék színes: a paletta az Ivan & the Parazoltól a szimfonikus koncertig, a bábozástól a slam poetry-ig, Kocsis Zoltántól Szabó Benedekig tart. A fesztiválon egyszerre jelennek meg az igényes gyermekprogramok, a képzőművészet, a kézműves vásár, a népzene, a világzene, a komoly- és a könnyűzene mellett a színházi, táncművészeti élmény.

A szombati egész napos utcabál előtt és után Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket adnak elő, Budaörs legszebb terein, a régi postaépületben pedig slam poetrytől Cseh Tamás-emlékesten át különböző koncerteket hallgathatunk – ebben a különleges térben lesz látható ef Zámbó István és Bodnár Gábor kiállítása is.

A “Kultutcában” az ország legjobb utcaszínházi előadásai mellett Budaörs nemzetiségi kultúrájával is megismerkedhetnek a látogatók. A fesztivál zárásaként hangzik el a VIVART Budaörsi Sinfonietta Händel: Messiás-előadása a Városi Sportcsarnokban, Fodor Ildikó, Kun Ágnes Anna, Pataki Potyók Dániel, Kovács István szólisták közreműködésével, Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével.

További információk:
Honlap: www.budaorsfesztival.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/BudaorsFesztival
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/238540576320944/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik