Kultúra

Letöltötte a Trónok Harca kiszivárgott részeit? Akkor önre is vadászik az HBO!

tronok-harca-sarkany(960x640).jpg (trónok harca, )
tronok-harca-sarkany(960x640).jpg (trónok harca, )

Egy netkalózkodás-ellenes céggel együtt nyomozza le legnépszerűbb sorozatának első négy epizódját letöltő felhasználókat a tévécsatorna.

Váratlan figyelmeztetések érkeznek világszerte, sokkolt Trónok Harca rajongók ezreinek email címeire – írja a Huffington Post. Az HBO mozicsatorna hivatalos üzenetét olyan felhasználók kapják, akik letöltötték, illetve megosztották a sikersoroztat ötödik évadának első négy, kiszivárgott epizódját.

Mint azt korábban megírtuk, a hazai torrentoldalakon is elérhető, négy, normál felbontású rész, vélhetően az újságíróknak, elemzés céljából kiküldött változatból szivároghatott ki, az első feltöltő pedig további teljes részeket is ígért.

Az HBO egy netkalózkodás-ellenes partnercéggel, az IP-Echelonnal együtt keresi meg a torrentező Trónok Harca rajongókat, és küldi ki nekik a figyelmeztetéseket. A hivatalos üzenetek csak rögzítik, hogy a csatorna tud az illegális cselekményéről, de jogi lépéseket nem helyez kilátásba. Valószínűleg azért, mert csak a netkalózkodáshoz használt számítógépet tudják beazonosítani, a letöltők személyét azonban nem. A tévécsatorna ennek ellenére reméli, hogy sok torrenthasználót sikerül eltántorítaniuk további epizódok megosztásától.

A Trónak Harca egyébként ma a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb sorozata. Bár a korábbi évadok több ország torrentoldalainak összesítése szerint is sokszor elnyerte a “legtöbbször letöltött sorozat” címét, a hivatalos, tévében sugárzott epizódok nézettsége is rekordokat döntögetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik