Kultúra

Tananyag lett a Trónok harca

Egyetemi kurzust indított a Northern Illinois University a Trónok harcából, amely a professzor szerint sokkal valóságosabban mutatja be a középkor aspektusait, mint más médiaábrázolások.

A Trónok harca, televíziós és középkori történelem című kurzus elvégzése kreditpontokat hoz a részt vevő diákoknak – adta hírül a Daily Chronicle helyi napilap.

A népszerű amerikai kábeltelevíziós sorozatot az HBO készíti George R.R. Martin nagy sikerű regénysorozata alapján, jelenleg az ötödik évadot sugározzák.

“A sorozat sokkal valóságosabban mutatja be a középkor aspektusait, mint más médiaábrázolások. Kiemelkedik, mivel oly módon tükrözi az emberi viszonyokat, amely valóságosnak tűnik a nézők számára. Jó példája a modern kultúrának, felrajzolja miként hat a múlt a jelenre” – hangoztatta Valerie Garver, az egyetem professzora.

A kurzus tanmenete felöleli a sorozat részeinek megtekintését és olvasást. A diákok előadásokat hallgatnak meg a sorozat és a modern kábeltelevíziózás, a történelem és az aktuális események közötti kapcsolatról.

Az egyetem azt tervezi, hogy jövő tavasszal újra meghirdeti a kurzust. “Hatalmas az érdeklődés iránta. A tanterem megtelt” – mondta Jeff Chown professzor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik