Kultúra

Meghalt a Top Gear atyja

Derek Smith, a BBC producere  87 éves korában hunyt el – írja a The Hollywood Reporter.

A tévés szakember 1967-től dolgozott a BBC-nél, első saját műsora a Farming volt. Foglalkozott a fegyveres erőkkel, utazással, történelemmel és politikával is – derül ki a The Hollywood Reporter cikkéből.

Az autós műsor ötlete, és a neve még 1977-ben fogalmazódott meg benne, amikor áthaladt a BBC korábbi Pebble Mill stúdiójának parkolóján. A Top Gear ezután 1986-ig sorozatproducerként felügyelt. Az elkövetkező közel 30 évben a produkció a csatorna legsikeresebb autós franchise-műsora lett. Több, mint 200 tévécsatornának eladták a vetítés jogait.

A BBC zászlóshajója körül mostanában komoly botrány alakult ki, mert a műsor legismertebb arcát kirúgták a show-ból. Jeremy Clarksont, a Top Gear eddigi műsorvezetőjét azért menesztették, mert nemrégiben tettleg bántalmazta a program egyik producerét. A BBC a műsor jelenleg futó sorozatának három utolsó adását is levette programjáról, és több, külföldön tervezett élő bemutatót is törölt.

Az 54 éves Clarkson egy elmérgesedett vita végén orrba vágta a 36 éves Oisin Tymon producert, aki kórházi ellátásra szorult. A műsorvezető azon dühödött fel, hogy egy hosszú forgatási nap után a stábot nem várta meleg étel a szállodában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik