Kultúra

“Ha nem tudsz segget nyalni, nincs szükség rád”

lovasi andrás (lovasi andrás)
lovasi andrás (lovasi andrás)

Lovasi András, a Kiscsillag frontembere nemcsak zenéről beszélgetett, hanem pár mai magyar közhangulatotról szóló kérdésre is válaszolt.

A Szeretlek Magyarországon megjelent cikkekre jellemező hangulatnál lényegesen szomorúbb hangvételű interjúban több ponton is próbálta megmagyarázni Lovasi András, hogy mi állhat az emberek rossz közérzetének a hátterében.

Annak kapcsán, hogy miért állt ki nyíltan a kormány jogdíjakat érintő döntése ellen azt mondta, hogy “az egész ahhoz hasonlít, mintha bemennének a szobádba, kinyitnák a zoknis fiókodat, kivennék belőle a félretett pénzed egy részét, és azt mondanák, hogy akkor ezt most elviszik. Mit lehet erre mondani? Oké, és az alsógatyám nem kell?”.

Hozzátette, hogy az a baj, hogy tényleg mindenhol ott vannak. Hangsúlyozta, hogy pedig ő nem szeretné, hogy a nappalijában és a hálószobájában is politikusokkal kelljen szembesülnie. Kiemelte, hogy ha azt látja, hogy olyan jogszabályokat hoznak, amelyek folyamatosan beleszólnak a magánéletébe és elveszik a pénzét, de neki ettől nem lesz jobb, akkor előbb-utóbb akaratlanul is betelik a pohár.

Egy kérdésre válaszolva pedig úgy fogalmazott, hogy szeret Magyarországon élni, csak „– miért kell mindig azt mondani, hogy ennek ellenére?” Hozzátéve, hogy egyáltalán minek politikáról beszélni, saját kérdésére válaszolva pedig kifejtette, hogy ha akarja, ha nem, ebbe üti a fejét. Ha pályázik, ha koncertezik, vagy ha éppen kiteszi a lábát az utcára, és már a zsebében turkálnak. Így hiába nem akar velük foglalkozni.

“Nincs szükség rád”

Érdekes történetet is mesélt arról, hogy egy spanyolországi nyaralás alatt mennyi megszokta, hogy kedvesebbek az emberek. Majd már itthon egy plázában minősíthetetlen hangnemben dörrent rá egy eladó valami semmiségért. Hozzátette, hogy belegondolva, ha „én is napi tizenkét órát robotolnék ennyi pénzért, és nekem is ennyire kilátástalan lenne a sorsom, valószínűleg pont ugyanilyen bunkó módon viselkednék”. Lovasi szerint ahhoz, hogy vidámak és optimisták legyünk, hogy legalább egy távoli pontot lássunk az életedben, amiért érdemes.

Ő úgy látja, „aki meg nem elég kitartó, elszánt és tehetséges, nem születik a felsőbb körökbe se, de nem is akar, vagy tud segget nyalni, annak egyet tud csak üzenni ez a mostani leosztás: Nincs szükség rád.” – és mivel ma Magyarországon az emberek többségének ennyit tud csak üzenni az uralkodó osztály, nyilván nem annyira vidámak, meg pozitívak az alantvalók – összegezte az itthon látottakat a zenész.

Az interjúban természetesen zenéről, népszerűségről és a példátlan sikerű Fishing on Orfű fesztiválról is olvashatnak, ide kattintva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik