Kultúra

Magyarért izgulhatunk a Grammy-gálán

Antal Nimród (Antal nimród)
Antal Nimród (Antal nimród)

Hétfőre virradóra derül ki, megkapja-e Antal Nimród a rangos zenei díjat a Metallicáról szóló filmjéért.

Ötvenhetedik alkalommal osztják ki ma este Los Angelesben – közép-európai idő szerint hétfőre virradóra – az amerikai zenei szakma legrangosabb elismeréseit, a Grammy-díjakat. A jelöltek között van Antal Nimród Metallica Through the Never című zenés filmje is.

A legtöbb, egyaránt hat jelölést Beyoncé, Pharrell Williams és a brit Sam Smith kapta. Utóbbi szerepel a négy legfontosabb kategória – az év albuma, az év dala, az év felvétele és az év legkiemelkedőbb új előadója – jelöltjei között. 

A ceremónián olyan sztárok lépnek fel, mint Lady Gaga, aki Tony Bennett-tel áll közösen színpadra. Énekelni fog Katy Perry is, aki hiába kapott eddig 13 jelölést, még egy Grammyt se tudott nyerni.

Az idei Grammyn 83 kategóriában nyújtanak át díjakat a raptől a rockon és a gospelen át a countryig számos zenei műfajban, beleértve a klasszikus zenei produkciókat is. Az elismerésekről az amerikai lemezakadémia tagjai döntenek, akik elsősorban szakmai szempontokat vesznek figyelembe az eladási adatok vagy a slágerlisták rangsorai helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik