Kultúra

Magyar filmes rendezi a Metallica-mozit

Az amerikai metálbanda Antal Nimródot kérte fel rendezőnek új, 3D-s filmjük elkészítéséhez - adta hírül a Lángoló Gitárok blog.

A magyar származású, de Amerikában élő rendezőnek nagy rajongója a zenekar, már első filmjére, a 2004-ben Cannes-ban több díjat is nyert Kontrollra is felfigyeltek – mondta Lars Ulrich, a Metallica dobosa. Öt percnyi beszélgetés után magával ragadott a szenvedélyessége, illetve az, ahogy a kreatív folyamatokat kezeli, és hogy nem gondolkozik skatulyákban – magyarázta a zenekar döntését a dobos.

„A Metallica mindig is az életem része volt, fantasztikus lehetőség, amikor a hőseinkkel dolgozhatunk. Ki fogjuk aknázni a Metallica erőteljes és lenyűgöző fellépéseinek energiáját, rakunk bele egy kis narrációt, és mindezt persze 3D-ben forgatjuk, hogy teljes legyen az élmény” – nyilatkozta Antal Nimród a megkeresés után.

Az amerikai zenekar sokáig tagadta, hogy 3D-s filmet forgatnának, de miután több pletyka is napvilágot látott ezzel kapcsolatban, végül kénytelenek voltak elismerni.

A Kontrollon kívül Antal rendezte a Quimby Halleluja című klipjét, de dolgozott együtt Sub Bass Monsterrel és Ganxsta Zoleeval is, legutóbbi filmje pedig a hollywoodi Ragadozók volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik