Kultúra

Csak Eszenyi indul a Vígszínházért

Eszenyi Enikő (Eszenyi Enikő)
Eszenyi Enikő (Eszenyi Enikő)

A határidő lejártáig csak az eddigi igazgató adott be pályázatot. Folytatni szeretné az eddig megkezdett szakmai munkát.

Mindössze egyetlen pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára, amit az eddigi vezető, Eszenyi Enikő nyújtott be – írja az MTI. Az intézmény honlapján olvasható: Eszenyi Enikő a megkezdett szakmai munkát kívánja folytatni, ezért indul újra a pozícióért.

A pályázatot elbíráló szakmai bizottság ülésének időpontját még nem tűzték ki. Erre a benyújtási határidőt követő harminc napon belül sort kell keríteni. Ezután soron következő ülésén a Fővárosi Közgyűlés dönt a munkakör betöltéséről.

Az ügyvezető igazgatói munkakört a nyertes 2015. július 1-től 2020. június 30-ig töltheti be. A Vígszínház vezetésére másfél éven belül harmadszor hirdettek pályázatot – a 2013 júliusában kiírt első pályázatot eredménytelennek nyilvánították, mert egy résztvevő sem érte el a szakmai bizottság tagjainak többségi támogatását. Decemberben másfél éves időtartamra újabb pályázatot írtak ki, melyet az egyedüliként induló Eszenyi nyert el, ez a megbízatás június 30-án jár le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik