Kultúra

Illés-koncert lesz Veszprémben

Szörényi Levente (szörényi levente)
Szörényi Levente (szörényi levente)

Várhatóan a lesz majd a mostanában egyre áthallásosabban kezelt „Miért hagytuk, hogy így legyen? (Sárga rózsa) is a szombaton a Veszprém Arénában.

Az 50 éves Illés zenekar és a beatzene hazai térhódításának közös ünnepe a szombati nagy koncert – közölte a rendezvényt szervező Pannon Lapok Társasága marketingvezetője, Fülöp István.

Bródy János, Illés Lajos, Pásztory Zoltán, Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs közös pályafutásuk során csaknem 100 dalt írtak, amelyeknek mindegyike sláger lett – mondta a marketingvezető. Illés Lajost és Pásztory Zoltánt sajnos hamar elveszítette a csapat, a többiek azonban örömmel állnak színpadra idén is, az 50. évfordulón.

40 év után újra Veszprémben

Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs a főszereplői ennek a koncertnek, de ott lesznek követőik is, a magyar pop- és rock élet fiatal képviselői, akik az általuk kiválasztott Illés-dalokat a saját egyéni stílusukban dolgozzák fel.

Így az Illés-repertoár csaknem 80 százaléka elhangzik majd a Veszprém Arénában, köztük a legnagyobb slágerek, mint a Ne gondold, a Miért hagytuk, hogy így legyen, a Sárika, az Ó kisleány és az Amikor én még kis srác voltam című dalok.

A marketingvezető elmondta azt is, hogy a jubileumi produkció rendezője Novák Péter, a háttérhangzást pedig az Óbudai Danubia Zenekar, valamint egy 6 tagú rock-szekció játssza, Kesselyák Gergely vezényletével.

Az 1964 decemberében megalakult együttes a magyar rocktörténelem egyik legjelentősebb és legismertebb zenekara, amely több mint 40 év után hallható Veszprémben – tette hozzá.

Szimbólum lett

A sárga rózsa nemrégiben a parlamentben is előkerült, amikor Polt Péter legfőbb ügyész beszámolója alatt az MSZP-s képviselők a parlamentben a laptopjuk mellé helyeztek egy-egy szál virágot.

Ezzel vélhetően arra a nemrégiben történt Illés-fellépésre utaltak, amikor a legendás zenekar az X-Faktorban a Miért hagytuk hogy így legyen? című számukat adta elő, és többen mögöttes üzenetet láttak benne Bródy János politikai nézeteit és a kormány által megsarcolt RTL Klub harcát ismerve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik