Kultúra

Mit keres Columbo egy céges rendezvényen?(X)

Avagy hogyan élesszük újra a motivációt az év végén?

Az év vége mindig nehéz a munkaadók számára, hogy a csapatukban fenntartsák a motivációt. Az elszántság ebben az időszakban már jellemzően csökken, de egy igazán sikeres vállalkozásnál mégis sikerül ilyenkor is inspirálni a munkavállalókat. Ennek egyik módja, ha az irodai egyhangúságból kissé kiszakítjuk a kollégákat!
Egy közelmúltban készült felmérés (OfficeTeam, 2014) szerint a munkavállalók többsége (27%) úgy véli, egy év végi összejövetelnek egy külső helyszínen megtartott esemény a legmegfelelőbb, ezt követi egy közös munkahelyi ebéd, valamint a karitatív tevékenység, például önkéntesség.

Nálunk decemberben mindig nagy a hajtás, ezért az év végi rendezvényeinket minden évben már november elején megtartjuk egy aktuális téma köré építve. Idén a ’Mozi’ volt a téma, így az volt az ötletünk, hogy a mostani találkozót többek között egy közös mozizással és filmes témájú játékkal tesszük emlékezetessé” – mondta Richárd, egy szórakoztató elektronikai termékekkel foglalkozó cég HR-vezetője, aki munkatársaival a Sugár Mozit és a közvetlenül mellette lévő Club Royalt választotta helyszínnek.


A szakember elmondta, fontosnak tartja, hogy a rendezvényen nem csak filmvetítés, de prezentáció is volt a Sugár Mozi legnagyobb vásznán: „Az évértékelő beszédek azért fontosak, hogy a kollégák lássák, milyen cél felé tartanak, s munkájukért elismerést kapjanak. Mi ezt ezúttal egy ötletes videofilmben foglaltuk össze, melyben a ’száraz’ eredményértékelésen túl személyes történetek is megjelentek: a kollégánk gyermekének születése, a húsvéti buli vagy éppen a közös kirándulás Dobogókőn.”

Az évértékelést levezetendő a csapat egy önfeledt szórakozást ígérő filmet, a Jennifer Aniston főszereplésével készült, A förtelmes főnökök 2-t választotta, majd a rendezvény tovább folytatódott a mintegy 300 m2-es Club Royal teremben. Itt ízlésesen berendezett, mégsem feszélyező környezetben játékkal összekötött vacsorát tartottak. „Ezáltal a kollégák jobban megismerhetik egymást és fejleszthető a csapatmorál is, ráadásul a film jól megalapozta a hangulatot” – mondta a HR vezető.


„Mivel az egész nap témája a mozi és a film volt, ezért játszottunk egy ’bérgyilkos a kollégám’ nevű játékot is, ami nagyon izgalmas és persze nagyon vicces is volt. A legjobb, hogy rájöttünk, az egyik munkatársunk egy az egyben úgy néz ki, mint Columbo – csak ballonkabát nélkül…” – mesélte mosolyogva az értékesítéssel foglalkozó Kitti.
Ha céges eseményhez sokoldalú rendezvényhelyszínt keres, tekintse meg a Sugár Üzletközpont által nyújtott lehetőségeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik