Kultúra

Utcaművészekkel fogott össze a U2

Az ír zenekar megfilmesítette a nemrég megjelent Songs Of Innocence című albumának dalait, a 11 videóból álló alkotás decemberben jelenik meg - írja a The Guardian internetes kiadására hivatkozva az MTI. A videókhoz utcaművészeket kértek fel.

A zenekar képviselőjének közlése szerint a 11 számhoz tartozó videót a világ 11 legjobb utcaművésze készítette, a rendező Jefferson Hack, a Dazed & Confused zenei magazin társalapítója.

A Films of Innocence címmel megjelenő alkotást keddtől tudják előrendelni az iTunes-felhasználók. Az albummal ellentétben a film nem ingyenes, a sima változat 6,99 fontba (mintegy 2600 forint), míg a HD-kiadás 8,99 fontba kerül.

A film leírása szerint a U2 az utcaművészet demokratizmusát akarja ünnepelni a videókkal, és fontos hivatkozási pontként tekint az észak-írországi politikai falfestményekre.

A videók elkészülésében utcaművészként részt vett Oliver Jeffers, Robin Rhode, D*Face, Mode 2, Chloe Early, Ganzeer, Vhils, Maser, ROA, DALeast és Todd James.

A leírás szerint a művészek alkotásai átfogják az egész világot, játszanak az idővel, és vegyítik a valóságot az álomképekkel.

A hivatalosan októberben megjelent Songs of Innocence album jelenleg a brit ranglista 58. helyén áll.   

Ajánlott videó

Olvasói sztorik