Szórakozás

Bono bocsánatot kért az iTunes botrány miatt

„Bocsánat. Volt egy szép ötletem, ami talán túlságosan is elragadott bennünket” – üzente a felháborodott iPhone felhasználóknak a U2 frontembere.

Bocsánatot kért Bono, a U2 frontembere a zenekar Facebook oldalára feltöltött videóban, amiért automatikusan minden Apple telefontulajdonos iCloud lejátszólistájára feltöltötték új, Songs of innocence (Az ártatlanság dalai) című albumukat, amit ráadásul ki sem lehtett törölni.

Mint korábban írtuk: az iPhone felhasználók minden idők legpofátlanabb marketinghúzásaként értékelték az ötletet, az Apple-nek pedig külön alkalmazást kellett készítenie, hogy ügyfeleik eltávolíthassák zenekönyvtáraikból a U2 albumot.

A zenekar október 14.-én este tett közzé egy videót a Facebook-on, melyben rajongóik kérdéseire válaszolnak, többek között Harriett Madeline Jobson, Bonohoz intézett üzenetére is, ami így hangzott:

„Megkérhetlek arra, hogy soha többé se jelenen meg egy albumotok sem automatikusan az iTunes-on, az emberek privát lejátszási listáin? Mert nagyon modortalan.”

Bono tőle szokatlanul, egészen elérzékenyülve válaszolt: „Hopsz… Nagyon sajnáljuk. Volt ez a szép ötletem, ami talán túlzottan elragadott minket. Lehet, hogy túl messzire mentünk. De a művészek hajlamosak az ilyesmire. Volt ebben egy csepp megalománia, egy leheletnyi nagylelkűség, egy pici önreklám, és a mély félelem, hogy a dalokat, amikbe az évek során belefacsartuk az egész életünket, nem hallgatják majd. Túl sok a zaj odakint. Azt hiszem ezúttal túl hangosak voltunk, hogy áthatolhassunk ezen a zajon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik