Kultúra

Robert Pattinsonra nem ad pénzt a Filmalap

Filmszalag (filmszalag)
Filmszalag (filmszalag)

A Robert Pattinsonnal tervező producer nem kapott pénzt a Filmalaptól, nemígy Vidnyánszky Attila, Gigor Attila és Mundruczó Kornél.

Elutalta az utolsó részletet az Úri muri című filmet gyártó Matrix Film Kft.-nek a Magyar Nemzeti Filmalap, így most már tényleg csak a forgatás van hátra Vidnyánszky Attila színházigazgató első filmalapos nagyjátékfilmje esetében – írja a hvg.hu.

5,2 millió forint támogatást kapott Mundruczó Kornél Jég című forgatókönyvének fejlesztésére, de támogatást kap Sándor Pál és Gigor Attila is – előbbi Vándorszínészek című projektjével győzte meg a Filmalapot, utóbbi A kút című filmtervét valósíthatja meg.

A24 című sorozatból színészként lehet ismerős Brady Corbet neve, de most rendezőként is kipróbálná magát: az Egy vezér gyermekkora című film IMDb-adatlapja szerint olyan sztárokkal, mint Robert Pattinson, Tim Roth vagy Bérénice Bejo. A Kemény Ildikó producerkedése alatt készülő film gyártását viszont nem támogatják Vajnáék, ahogyan Pálfi György Toldi című filme sem kapott bizalmat.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik