Kultúra

Morrisey rákos, de nem érdekli

Egy spanyol nyelvű interjúban arról beszélt a Smiths egykori frontembere, hogy négyszer kapartak ki rákos szövetmintákat a testéből, de őt ez nem sokat foglalkoztatja – írja a The Guardian.

„Ha meghalok, hát meghalok, ha nem, nem. Jelenleg jól érzem magam. Attól tartok, hogy a legutóbbi fotókon eléggé egészségtelennek tűnök, de hát ezt teszi a betegség. Nem fogok emiatt aggódni. Majd pihenek, ha meghaltam” – nyilatkozta Morresey az El Mundónak.

Az 55 éves énekes szerint ebben a korban már nem is kellene zenélnie. Rengeteg klasszikus zeneszerző 34 éves korára már meghalt. „Én pedig még mindig itt vagyok, és senki nem tudja, mit kezdjen velem. Némi szerencsével képes leszek arra, hogy ne énekeljek örökké, amely sokakat boldoggá tenne” – villantott meg némi feketehumort az énekes – derül ki a The Guardian oldalán. 

Morrissey (beceneve: Moz) szólópályafutása már több mint negyedszázada tart, ezalatt számos sikert ért el, ám ma is előszeretettel emlegetik a legendás Smiths egykori frontembereként.

A Morrissey szövegei mellett Johnny Marr gitáros zenéire épülő, és 1983-tól 1987-ig működött Smiths óriási hatással volt a világ rockzenéjére. Morrissey azóta kilenc szólóalbumot készített, és közülük három (Viva Hate – 1988, Vauxhall and I – 1994, Ringleader of the Tormentors – 2006) is vezette a brit lemeztoplistát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik