Kultúra

A The Who életben maradt tagjai új dallal jöttek ki

A Be Lucky című szám a zenekar legnagyobb slágereiből válogató, november 3-tól kapható dupla albumon lesz rajta, majd turnéra is indulnak.

Az idén 50 éves, legendás brit rockegyüttes, a The Who az új dal jogdíjait a rákbeteg tizenéveseket segítő alapítványnak adományozza. A Teen Cancer America nevű szervezetet a The Who még élő két tagja, Roger Daltrey énekes és Pete Townshend gitáros alapította 2011-ben Amerikában.

A két zenész korábban bejelentette: novemberben nagy-britanniai és írországi turnéra indulnak. A koncertkörút a zenekar első kislemeze megjelenésének 50. évfordulóját ünnepli – közli a BBC.

A 20. század egyik legnagyobb hatású rockegyüttesének énekese úgy fogalmazott, a turné “egy hosszú búcsú kezdete”. A The Who legnagyobb sikerei közt volt a My Generation, az I Can See for Miles és a Tommy című rockopera.

Daltry, Townshend és John Entwistle alapította a zenekart 1964-ben Londonban, Keith Moon dobos az első lemez megjelenése előtt csatlakozott hozzájuk. Moon 1978-ban, kábítószer-túladagolásban halt meg, Entwistle 2002-ben, kábítószeres eredetű szívrohamban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik